Aplicația Google Inbox se închide în martie 2019 Inbox-003-2040.0.1536757135

Google se apleacă în mod inevitabil și închide aplicația de e-mail cu Inbox, deși utilizatorii vor avea până în martie să treacă la Gmail. Este un pic trist pentru fanii aplicației, dar de asemenea nu este o surpriză foarte mare.

Aproape exact acum patru ani, Google a lansat Inbox ca o nouă aplicație de e-mail inovatoare care a trăit alături de Gmail. Acesta a adus o mulțime de idei noi despre modul în care e-mailul ar putea funcționa, inclusiv vechile situații de așteptare, cum ar fi snoozing și idei mai noi cum ar fi gruparea. De-a lungul acestor patru ani, Inbox a câștigat un număr mic de adepți care au suferit prin actualizări prea rare, astfel încât aceștia să aibă o experiență de e-mail mai bună (sau cel puțin diferită).

O mulțime de caracteristici din Inbox au fost bine-iubite, în principal pentru că erau atât de evident lipsite de Gmail, fără a se ocupa de soluții terță parte. Căsuța poștală a oferit o modalitate de a gestiona atacul de e-mail cu gesturi care au facilitat procesarea mesajelor în mișcare. De asemenea, a fost considerat, în general, un potențial incubator pentru funcțiile de e-mail noi care ar putea veni în Gmail - deși, în practică, Inbox nu vedea suficiente actualizări pentru a-și justifica reputația de teren de testare.

Mi-ar fi dor de cea mai mare parte faptul că Inbox a făcut o treabă atât de frumoasă de a integra sarcinile cu e-mailuri. Fiind capabil să creeze mementouri care au apărut în linie cu e-mailuri și ar putea fi gestionate cu exact același set de instrumente de snoozing și arhivare a fost foarte util.

INBOX-ul a fost considerat un incursor pentru noi idei
În luna aprilie a acestui an, Google a lansat o reproiectare completă a serviciului Gmail care încorporează aproape toate caracteristicile cheie ale Inbox: snoozing, listele de sarcini conectate (deși într-o bară laterală) și multe altele. Dacă utilizatorii nu au văzut scrisul pe perete cu acea versiune, întârzierea lungă a compatibilității Inbox cu iPhone-ul a fost un alt semn.

Google afirmă că există încă câteva caracteristici datorate migrării din Inbox, și anume "pachetele" care grupează e-mailuri similare într-un singur bloc, precum cele legate de o singură călătorie. Asta vine la Gmail, dar nu există încă niciun cuvânt în ceea ce privește calendarul.

În general, este bine că Google se concentrează pe o aplicație pentru e-mail: Gmail. Mi sa spus că nici un angajat nu va fi concediat de echipa Inbox, care a fost deja bine integrată în echipa Gmail. Totuși, sfârșitul neașteptat este puțin amar. Ca o experiență în aplicație, Inbox a implementat idei minunate despre cum să faci email-uri mai puțin dintr-o operație asemănătoare bazei de date, oferind aplicației un interfață UI mai jucăușă și mai interesantă. E-mailul va fi întotdeauna o corvoadă. Scuze.

Sursa: https://www.theverge.com/2018/9/12/17848500/google-inbox-shut-down-sunset-snooze-email-march-2019