Salutare,

Mă numesc Andrei Muntean, cunoscut online ca și Kames. Am 18 ani, sunt licean, în ultimul an de studii și sunt pasionat de IT, în special de Web & Graphic Design.

Să îmi povestesc puțin toată această experință, și cum a început totul.

La vârsta de 14 ani eram foarte pasionat de forumuri și gaming. Am zis, hai să îmi fac și eu un forum, dacă tot e la modă. Am descoperit platforma Forumgratuit, mi-am facut un forum, evident despre gaming, parcă se numea EvilZ-CS, era despre Counter-Strike în special. Neștiind limbaje de programare, și vrând să îmi fac o temă mai personalizată, am zis să îmi fac un cont și pe forumul de suport. Acolo am găsit o echipă foarte experimentată și devotată, printre care era Cassius Dio, Ina, Zeus, Luky, Alexader, Omu și mulți alții, în mare parte veterani, care nu mai sunt acum pe forumul de suport. Stăteam prost cu gramatica, primeam multe mustrări. După un timp am rezolvat acest lucru, stăpâneam foarte bine limba română. Am început prin a cere imagini, niște logo-uri. Am fost servit ca la carte, mi-a plăcut ce am primit. Tot eu mi-am zis «Hai să încerc să fac și eu logo-uri.» - și am descărcat Adobe Photoshop și am început să mă joc cu el. M-am jucat cu instrumentele, le-am descoperit sensul și încet, încet am învățat. Mă credeam deja mare designer, nu mai ceream imagini, ci deja mă ofeream eu să ajut utilizatorii. După o perioadă, spre fericirea și uimirea mea, am fost invitat în echipa Forumgratuit. Adică cum, eu care stăteam foarte prost cu gramatica, primeam mustrări de tot felul, nu știam să fac nimic, acum fost invitat ca Graphic Designer? Am acceptat propunerea, m-am ținut de muncă și nu mă opream din învățat.

Tot după o perioadă mai îndelungată mi-am zis «Hai să învăț și puțin coding.» - m-am apucat de învățat HTML și CSS, cele mai simple limbaje, și chiar cele elementare. Nu le-am învățat ca pe o formulă la matematică, am început să mă joc cu Inspect Element și așa le-am învățat, pot să spun, practic. Treptat, mi-am și schimbat orientarea, am încetat să mai fac forumuri de gaming și am trecut la suport. Am denumit forumul WikiFG, prin anul 2014-2015, unde m-am întâlnit totodată cu Ciprian Stoicescu, cunoscut ca și Mike, Mikez sau cipriiulian98. Ne-am cunoscut pe chat-ul forumului, eram foarte bucuros că aveam un membru nou pe forum. Eu l-am ajutat, el m-a ajutat, am comunicat, am ținut legătura zi de zi și uite așa am devenit cei mai buni prieteni. Cel puțin, el îmi este cel mai bun prieten (eu ducând și lipsă de prieteni, fiind o persoană nesociabilă). Am început amândoi să lucrăm la forum, am realizat multe lucruri bune împreună, ne-am dezvoltat personal și profesional.

Întorcându-mă înapoi la forumul de suport, vreau să spun că am părăsit postul de Graphic Designer, în schimbul celui de Asistent. După o perioadă scurtă de timp, aveam să fiu promovat la rangul de Moderator, unde nu aveam să stau mult, datorită problemor personale, și aveam să părăsesc echipa Forumgratuit. Gândul meu era că era să o părăsesc pentru totdeauna, dar m-am reîntors curând. Am fost o perioadă de 4 ani în echipa Forumgratuit.

Pot să spun că datorită acestei platforme și acestor persoane cu care am colaborat, și care m-au certat, au stat la baza dezvoltării mele personale și profesionale. În special, cei care m-au ajutat să mă dezvolt sunt Ciprian Stoicescu și Zeus (Ștefan Pătrașcu).

Vă mulțumesc.


Salut, sunt Kames Semnaturakamesss